Книжарниците по света

Само любителите на четенето могат да усетят магията, когато влязат в "митичното" място, наречено книжарница. Вижте някои от най-забележителните книжарници по света.

Виж галерията

Книжарниците по света

«123456789»

Уникален леден хотел в Швеция

Уникален леден хотел в Швеция

09.02.2017 • Туризъм

Уникалният по рода си леден хотел в Швеция вече работи целогодишно. Доскоро от създаването си през 1989 година хотелът отваряше врати само за зимния сезон. Вече обаче всички желаещи да посетят хотела, изграден само от лед и сняг, могат да го направя по всяко време от годината. Шведският хотелски уникат разполага с 20 апартамента, бар и арт галерия. Разгледайте ледения хотел в Швеция в галерията.

Уникален едностаен хотел в Прага

Уникален едностаен хотел в Прага

01.02.2017 • Туризъм

Кой е най-странният хотел в Прага? Това със сигурност е едностайният хотел в чешката столица, разположен в Телевизионна кула „Жижков". Интериорът на едностайния хотел в Прага е луксозен и както може да се предположи - предлага уникална гледка към "Града на 100-те кули". Разгледайте повече снимки на уникалния едностаен хотел в Прага.

Да спиш сред дърветата в Швеция

Да спиш сред дърветата в Швеция

26.01.2017 • Туризъм

Бихте ли искали да спите сред дърветата, заобиколени от невероятната природа в Швеция? Именно такова невероятно изживяване осигурява шведският хотел Treehotel. В галерията може да надникнете в една от невероятните стаи-къщи, която се извисява няколко метра над земята и дава усещането, че човек спи сред дърветата.

Оригинално улично изкуство по света

Оригинално улично изкуство по света

21.01.2017 • Туризъм

15 цветни и невероятни стъпала по света

15 цветни и невероятни стъпала по света

19.01.2017 • Туризъм

Какво може да направи един скучен, тъжен или сив ден поне малко прекрасен? Много цветове, носещи слънчево настроение, разбира се! Дори да сте тъжни, няма ли да се прокрадне една малка усмивка, ако се натъкнете на необикновени цветни стъпала? Разгледайте 15 цветни и невероятни стъпала по света в галерията.

19 вани, в които мечтаем да се потопим

19 вани, в които мечтаем да се потопим

18.01.2017 • Туризъм

По света има безброй красиви места и спиращи дъха гледки. Всяка страна има своя чар и със сигурност предлага пейзажи и забележителности, които биха се запечатали завинаги в съзнанието на човек. Някои от хотелите по света използват красивите гледки наоколо, за да привличат туристи. Тактиката работи, особено ако хотелът предлага удоволствието да се наслаждаващ на невероятна гледка от релаксиращия комфорт на вана като тази на Сейшелите. Вижте 19 вани по света, в които мечтаем да се потопим.

Amillia Fushi - рай на Малдивите

Amillia Fushi - рай на Малдивите

22.12.2016 • Туризъм

Едно райско кътче на Малдивите, което ще допадне на всеки с изискан вкус и любов към тропиците.

Най-красивите училища по света

Най-красивите училища по света

16.09.2016 • Туризъм

Новата учебна година вече започна. Ето защо решихме да ви отведем на виртуална разходка из най-красивите училища по света. Архитектурата на всяко едно от тях отразява различни стилове и течения, но целта на тези учреждения - да пробудят у децата любовта към знанието, не се променя независимо в кое кътче на света се намират.

Томатина - доматеният фестивал

Томатина - доматеният фестивал

31.08.2016 • Туризъм

Денят на Томатина (последната сряда на месец август) е най-чаканото време от годината в испанския град Буньол, когато огромни камиони с домати стоварват огромно количество домати в центъра на града. И доматеният бой започва. А всяка година участват или просто наблюдават гледката между 20 и 40 хил. туристи.

Хотелът без стени и покрив в Швейцария

Хотелът без стени и покрив в Швейцария

29.08.2016 • Туризъм

Вижте как изглежда първият в света хотел без покрив и стени. Той включва само едно легло, спален комплект, нощни шкафчета и нощни лампи. Банята е обществена и се намира на около 5 минути пеша. Наблизо има хижа, в която се намира домакинът ви, който ще ви сервира закуска или вино в леглото. Чудесен начин да се насладите на красивата Швейцарска природа

Няколко идеи за сватбата от хотел Монте Кристо

Няколко идеи за сватбата от хотел Монте Кристо

25.08.2016 • Туризъм

Разгледайте няколко идеи за Вашата сватба от хотел Монте Кристо, гр.Благоевград

Удивителни снимки на Бангладеш от птичи поглед

Удивителни снимки на Бангладеш от птичи поглед

17.08.2016 • Туризъм

Различната перспектива винаги е хубаво нещо. Тя ни помага да видим света под различен ъгъл, да се обогатим. В това е сигурен и професионалният пилот Шамим Шориф Сусом, който по време на своите полети заснема спиращи дъха кадри от родния Бангладеш. Трябва да признаем, че природата на станата от птичи поглед наистина е завладяваща. Разгледайте удивителните снимки на Бангладеш в галерията.

Нереална розова лагуна в Мексико

Нереална розова лагуна в Мексико

10.08.2016 • Туризъм

Ако ви попитат какъв е цветът на водата, със сигурност не бихте отговорили "розов". Всъщност едва ли предполагате, че някъде по света би могло да съществува естествена розова вода. Чудесата на природата обаче са безброй и розовата лагуна в Мексико е доказателство именно за това. Малкото рибарско селце Лас Колорадас, разположено на източното крайбрежие на полуостров Юкатан в Мексико, привлича туристи от различни краища на света със своята розова лагуна и чисто бял пясък. На вас няма да ви се налага да пътувате чак до Латинска Америка, защото може да видите нереалния феномен в галерията.

10 красиви острова в Европа

10 красиви острова в Европа

25.07.2016 • Туризъм

Вижте 10 от най-красивите острови в Европа, чудесна идея за екзотична ваканция

Тропически басейни за чудо и приказ

Тропически басейни за чудо и приказ

20.07.2016 • Туризъм

Един от най-впечатляващите природни пейзажи безспорно е тропическият. Палми, бели плажове, тюркоазено море, слънчеви лъчи и в допълнение - вкусни коктейли. Представете си в тази приказна обстановка един малък оазис на спокойствието - басейн сред тропическата красота. Звучи като истински рай и като място за мечтаната почивка! Разгледайте в галерията 20 тропически басейни за чудо и приказ.

Красотата на Япония

Красотата на Япония

06.07.2016 • Туризъм

Япония - една страна с древна история и богата култура. Една страна със зашеметяваща природа и архитектура. Именно красотата на Япония ни представя фотографът Хиденобу Сузуки, който прави редица фотографии на някои от най-очарователните места в своята родина. Вижте магичната страна на Япония в галерията ни.

Гитхорн - селцето, което няма пътища

Гитхорн - селцето, което няма пътища

24.06.2016 • Туризъм

В малкото холандско селце Гитхорн цари спокойствие, защото там няма пътища и съответно автомобили. Излязлото сякаш от приказките кътче е наричано "Холандската Венеция" заради каналите, които опасват цялото село и позволяват на жителите му да се предвижват с лодки. Освен по вода, местните използват за транспорт и велосипеди, тъй като велоалеи минават през цялото село. Ето и какво предствалява вълшебното селце Гитхорн:

23 скандинавски къщи, излезли от приказките

23 скандинавски къщи, излезли от приказките

22.06.2016 • Туризъм

Скандинавия е известна със своята невероятна природа. Що се отнася до архитектурата - там много от къщите изглеждат така, сякаш са излезли от приказките или пък са невероятно добър декор за холивудски филм. Едно от нещата, което прави впечатление, са зелените покриви на домовете, обрасли в трева. Всяка година в Скандинавия дори се провежда състезание за най-добър зелен покрив. Това обаче не е някаква прищявка. Ползите от зелените покриви са много, като само част от тях са: абсорбиране на дъждовна вода, намаляване на разходите за зимно отопление, намаляване на летните разходи за климатизация, изолация и дълготрайност. Вижте в галерията 23 скандинавски къщи, сякаш излезели от приказките.

Почивка в Дуръс - хотел Sun 3*+

Почивка в Дуръс - хотел Sun 3*+

17.05.2016 • Туризъм

57 приказни места, които са истински

57 приказни места, които са истински

11.05.2016 • Туризъм

Спомнете си за някоя любима своя книга. А сега за мястото, в което действието се развива. Обикновено това са градове или селца, които сякаш са извън нашата реалност, те са магични и носят в себе си някакво специално очарование. В случай, че понякога сте копнеели да се пренесете на такова приказно място, то имаме добра новина за вас - по света е пълно с градчета и райони, които сякаш са излезли от приказките. Вижте 57 такива места в галерията.

Канада очарова с природата си

Канада очарова с природата си

09.05.2016 • Туризъм

Едно от най-големите богатства на Канада безспорно е нейната природа. В това ни убеждава и белгиецът Виктор Аерден, който заснема някои от най-възхитителните природни гледки на канадските пейзажи. Любителят фотограф се мести от родната Белгия и започва нов живот в далечната Канада. Той е впечатлен от величието на Канада и го запечатва в серия от снимки. Вижте ги в нашата галерия.

Почивка на Френската Ривиера

Почивка на Френската Ривиера

08.05.2016 • Туризъм

Татуировки за авантюристи и пътешественици

Татуировки за авантюристи и пътешественици

21.04.2016 • Туризъм

Няколко идеи за татуировки за всички, които са влюбени в пътуванията и силните усещания, за хората с приключенски дух, които не броят часовете, а изминалите километри и колекционират печати в паспорта си:

Заключени завинаги - катинарите на любовта по света

Заключени завинаги - катинарите на любовта по света

09.03.2016 • Туризъм

Има безброй начини да докажеш любовта си към партньора. Изключителна популярност набира обаче този романтичен жест, който се нарича катинари на любовта. Двойките закачат катинари с имената си на мостове по целия свят, като най-често ключът е хвърлян в реката, за да не може никой да отключи катинара - символ на вечната любов. Вижте къде по света може да откриете мостове на влюбените:

Как живеят кубинците

Как живеят кубинците

08.03.2016 • Туризъм

Куба е от малкото места по света, в които сякаш времето тече с няколко десетилетия назад. И макар че в последните години страната започна да се модернизира, там все още всичко е доста по-различно от съвременния свят, който познаваме. Именно тази атмосфера на Куба е заснел Тимур Тугалев, който прекарал 20 дни в различни части на страната. Неговите снимки представят моменти от живота на обикновените кубинци - тези, които са усмихнати и щастливи, незаисимо от бедността. Тези, които пушат пури, забавляват се, танцуват. Разгледайте поне малка част от очарованието на Куба в нашата галерия.

Синята река на Коста Рика

Синята река на Коста Рика

08.03.2016 • Туризъм

Със своя син цвят Рио Селесте впечатлява всеки, който я зърне. Поредното доказателство, че природата може да сътвори невероятни неща. Разгледайте още снимки на синята река в Коста Рика в нашата галерия.

18-те най-красиви книжарници на света

18-те най-красиви книжарници на света

24.02.2016 • Туризъм

Книжарниците - раят на всеки книгоман. Има обаче места по света, които освен с огромното си разнообразие от заглавия, очароват и с архитектура и дизайн. Истински културни забележителности, посетени ведднъж те остават следа в съзнанието за винаги. Потопете се във вълшебният свят на книги и направете едно световно пътешествие с нас из най-красивите книжарници:

Приказната страна на Индия

Приказната страна на Индия

23.02.2016 • Туризъм

Индия е страна с богата история и култура. Индия е страна на крайностите - голяма част от населението на държавата живее в бедност, докато някои от най-богатите хора в света са именно индийци. Големите градове на Индия, а и малките такива, са претъпкани, като че ли "задушаващи" красивата природа на страната. Все още обаче има изолирани кътчета, недокоснати от шума на човешкото битие. Те впечатляват със своята мигичност и хармония. Разгледайте нашата галерия и се потопете в една по-различна Индия.

Невероятни кафенета по света

Невероятни кафенета по света

16.02.2016 • Туризъм

Кафенета винаги са били места, които туптят в ритъма на града. Те събират в себе си индивидуалностите на своите посетители и се превръщат в обединяващ център за тях. Ето защо може да се каже, че кафетата са огледало на интересите и начина на живот на хората по света. Надникнете в най-забележителните кафенета, събрани от цял свят. Надяваме се, че те ще ви вдъхновят при планиране на следващата ви почивка.

„Провиралото” над с.Лиляч

„Провиралото” над с.Лиляч

16.02.2016 • Туризъм

Да се родиш наново можеш провирайки се под тесен процеп под огромна скала във формата на женски задни части в село край Кюстендил, мегалитният комплекс край село Лиляч е древен тракийски енергиен център. „Провиралото” над село Лиляч, община Невестино-кюстендилска област е познато от много отдавна, според писмени сведения тук император Юстиниан Първи/527-565 г./ водил жена си Теодора, където заченала.

Зимна приказка в Алпите

Зимна приказка в Алпите

01.02.2016 • Туризъм

Ако изключим неудобството, свързано с придвижването през зимата, този сезон определено си има своя чар. И то голям! Със сигурност скиорите са хората, които всяка година очакват зимните месеци с нетърпение, за да могат да практикуват любимия си спорт. А зимата в планината е просто прекрасна, дори бихме казали приказна. Защо - отговорът в нашата галерия.

Хотел Luna Beach Deluxe 5*, Мармарис

Хотел Luna Beach Deluxe 5*, Мармарис

29.01.2016 • Туризъм

Забележителен ресторант в Италия

Забележителен ресторант в Италия

26.01.2016 • Туризъм

Може би един от най-романтичните ресторанти не само в Европа, но и в целия свят! Посещението му вероятно е прекрасно преживяване, което пожелаваме на всеки от вас! Разгледайте впечатляващия ресторант в пещера в галерията ни.

Вдъхновяващо улично изкуство

Вдъхновяващо улично изкуство

25.01.2016 • Туризъм

Френският уличен артист Julien Malland, известен по света като Seth Globepainter, създава прекрасна цветна атмосфера на много места по света. Художникът използва стари сгради като платна, върху които рисува. Картините му са цветни и положителни - това, от което светът се нуждае. Julien Malland работи активно още от 90-те години на миналия век и дори вече има издадени три книги. Последната се нарича "Extramuros" и обхваща тригодишното пътешествие на художника в страни като Индия, Китай, Мексико, Индонезия и Виетнам. Разгледайте някои от творенията му в нашата галерия.

Страхотни снимки на нощен Дубай

Страхотни снимки на нощен Дубай

22.01.2016 • Туризъм

Дубай е едно от най-впечатляващите места по света - особено нощем. Милиони светлини заблестяват заедно със звездите, а високите сгради сякаш изглеждат още по-внушителни. Фотографът Алберт Дрос запаметява моменти от нощен Дубай, като някои хора определят снимките му като моменти от научно-фантастичен филм. Насладете им се и вие, разгледайки нашата галерия.

Нереални сгради, които ще ви изумят

Нереални сгради, които ще ви изумят

22.01.2016 • Туризъм

Какво се случва, когато човек усеща, че работата му го ограничава? Напуска, разбира се! Престрашава се да последва мечтите си и да даде път на своите талант и въображение. Точно това прави архитектът Виктор Енрих, чието дело са изумителни проекти на невъзможни гради. Неговите идеи могат и да не се прилагат в реалността, но пък са красиви и изглеждат извадени от филм за далечното бъдеще. Вижте ги в нашата галерия.

Коледа в Москва

Коледа в Москва

20.01.2016 • Туризъм

В Москва Коледа се празнува не на 25-ти декември, както в България, а на 7-ми януари. Ето защо в руската столица все още витае празнична атмосфера. Фотографката Кристина Макеева улавя именно този невероятен коледен дух, който придава на Москва приказен облик. Разгледайте красивите снимки от столицата на Русия в нашата галерия. Нека още един път стоплим сърцата си с коледни снимки.

Най-добрите снимки от дрон за 2015

Най-добрите снимки от дрон за 2015

13.01.2016 • Туризъм

Мечтали ли сте някога да можете да полетите като птиците в небето? А да виждате света такъв, какъвто го виждат те? Благодарение на дроновете, ние вече имаме възможността да се наслаждаваме на една по-различна перспектива, да наблюдаваме нещата от друг ъгъл. Представяме ви най-добрите снимки от дрон за 2015 година като тази от Бразилия. Насладете им се в нашата галерия!

Сватба насред Индийския океан

Сватба насред Индийския океан

12.01.2016 • Туризъм

Ако се чудите какво би било да се ожените в рая, отговорът включва няколко важни елемента: Малдиви, церемония насред океана и невероятна любовна атмосфера! Усетете я, като разгледате всички впечатляващи снимки.

Есен в Природен парк „Златни пясъци"

Есен в Природен парк „Златни пясъци"

21.11.2015 • Туризъм

Есента е един от най-красивите сезони в Природен парк „Златни пясъци". Той е най-малкият (13,2 кв.км) от 11-те природни паркове в България. Разположен е успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс. Целта при създаването на парка е запазване и защита на ценни растителни и животински съобщества и характерни ландшафти.

Изкуство върху есенни листа

Изкуство върху есенни листа

13.10.2015 • Туризъм

Вижте как обикновените есенни листа могат да се превърнат в платно за красиви картини. Изкуство върху есенни листа

Болата - гледки под вода

Болата - гледки под вода

09.09.2015 • Туризъм

Вижте как изглежда най-красивият български залив Болата под вода. Болата - гледки под вода

Исландия от птичи поглед (снимана с дрон)

Исландия от птичи поглед (снимана с дрон)

07.09.2015 • Туризъм

Jakub Polomski е полски пейзажен фотограф, който тази година решава да пътува из Исландия и да види страната от птичи поглед. За снимките той използва дрон с 12 Mpix камера. Вижте част от историята на неговото пътуване. Исландия от птичи поглед (снимана с дрон)

Матера - каменният град на Южна Италия

Матера - каменният град на Южна Италия

04.09.2015 • Туризъм

Елате с нас на разходка в древния град Матера, в Южна Италия. Градчето привлче вниманието на българите с това, че ще си дели титлата Европейска столица на културата 2019 заедно с родния Пловдив. Вижте най-красивите кътчета на Матера.

Красиви кътчета в България

Красиви кътчета в България

29.08.2015 • Туризъм

Вижте снимките, които нашата читателка Румяна ни изпрати на Дряновски манастир, Етъра, Боженци, Трявна. Галерията участва в нашия конкурс в рубрика Туризъм за месец август 2015

Манастир Пиедра в Сарагоса - кът за спокойствие

Манастир Пиедра в Сарагоса - кът за спокойствие

25.08.2015 • Туризъм

Манастие Пиедра се намира в планините край Сарагоса, Испания. Комплексът очарова посетителите с красивата природа и безбройните водопади. Манастирът е построен през XII век близо до река Пиедра. През 1983 г. манастирът е обявен за Национален паметник с особено значение. Манастирът е намира близо до каньона на р. Пиедра, това е и причината за многото водопади в комплекса. Манастир Пиедра в Сарагоса - кът за спокойствие

14 басейна с необикновена форма

14 басейна с необикновена форма

04.08.2015 • Туризъм

Вижте няколко много креативни идеи за басейни със странна форма. 14 басейна с необикновена форма

Селото на Попай - идеално за семейна ваканция

Селото на Попай - идеално за семейна ваканция

28.07.2015 • Туризъм

Интересни скулптури по света

Интересни скулптури по света

21.07.2015 • Туризъм

Вижте няколко интересни и дори забавни скулптури по света.

Уикенд разходка: Бутковското езеро в Гърция

Уикенд разходка: Бутковското езеро в Гърция

21.07.2015 • Туризъм

Елате с нас на една фоторазходка до езерото Керкини, известно още като Бутковското езеро. Разходете се с лодка и се доближете на сантиметри от птиците, а след това можете да си напазарувате продукти от водни биволи - млечни продукти и месо. Уикенд разходка: Бутковското езеро в Гърция

«123456789»

Туризъм
Страница 1 от 9 • Галерии 439